De beursmaand april begon sterk met een kleine rally op de Amerikaanse aandelenmarkten. Strategen en economen vermoeden dat de maand april op dit elan verder kan gaan gezien het banenrapport voor de maand maart verrassend goed was. Er kwamen namelijk 916.000 nieuwe banen bij terwijl economen ‘maar’ 675.000 hadden voorspeld.

Het gaat de Amerikaanse economie precies beter voor de wind dan economen dachten. In de maand maart werden er 916.000 nieuwe jobs creëert in plaats van de voorspelde 675.000 jobs. Hierdoor begon de beursmaand met een kleine rally en men verwacht dat het opwaartse momentum deze maand stand zal houden dankzij het sterke banenrapport.

Stephen Stanley, hoofdeconoom bij Amherst Pierpont, is ervan overtuigd dat bijna alles nu een stevige basis heeft. Volgens een rapport zit de maakindustrie op zijn hoogste niveau sinds het jaar 1983. Het rapport over de dienstensector wordt volgende week gepubliceerd.

Literally everything, or almost everything, should be very robust for the foreseeable future, I would think. We’re coming off a low base.

Economen verwachten niet alleen een sterke maand april maar een sterk tweede kwartaal. De Amerikaanse economie is stilaan aan het heropenen, de stimulus begint te werken en de vooruitzichten worden steeds beter en beter. Het enige wat roet in het eten zou kunnen gooien is een sterke piek in de 10-jaarsrente en de inflatie.

Terugkeer van de rust?

De S&P 500 is alleszins voor het allereerst boven de 4.000 punten gestegen donderdag. Los van de steun die de aandelenmarkten wellicht gaan krijgen door de macro-economische gegevens, is de maand april historisch gezien altijd al een sterke beursmaand geweest.

Daarenboven benadrukte Tom Lee, managing partner bij Fundstrat, dat de volatiliteitsindex (VIX) in een dalende trend zit. Er zijn volgens hem verschillende signalen die duiden op de terugkeer van rust op de aandelenmarkten met een mogelijkheid tot hogere beurskoersen.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>