Jim Cramer, presentator van Mad Money op CNBC, merkt op dat de resultaten van de ‘big banks’ het sentiment op de aandelenmarkten heeft doen wijzigen. Afgelopen weken is duidelijk gebleken dat banken zoals JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup, Morgan Stanley, Bank of America en Goldman Sachs bijzonder sterk hebben gepresteerd. Dat is volgens hem een signaal dat de economie het veel beter doet dan men had gedacht.

Het beurssentiment is aan het keren, dat beweert CNBC’s Jim Cramer. De presentator van Mad Money merkt op dat beleggers de resultaten van de grote Amerikaanse banken zeer positief hebben onthaald. Deze week werden opnieuw resultaten gepubliceerd, deze keer van Goldman Sachs. De bank wist 63 procent meer winst te maken tijdens het derde kwartaal.

The big banks have changed the tone of this entire market. It’s clear from these numbers that the economy’s in a much better place than we thought it was, and so are these old dog institutions that are learning new tricks.

Sterke maand oktober (tot nu toe)

Dat was ook duidelijk op de Amerikaanse aandelenmarkten, de grote beursindexen wisten de vrijdag goed af te sluiten. De S&P 500 maakte een stijging van 0,75 procent en de Dow Jones Industrial 1,09 procent. De Nasdaq deed het ook goed, maar de prestatie was eerder bescheiden met een stijging van 0,5 procent. Oktober is een goede maand voor de beurzen tot nu toe, hoewel het historisch gezien een slechte maand hoort te zijn.

Cramer, die zelf de maand oktober inging met veel voorzichtigheid, is wat constructiever geworden na de bekendmaking van de bankresultaten. Hij benadrukt dat de komende week evenzeer belangrijk zal worden vermits bedrijven zoals Netflix, United Airlines, Tesla en Union Pacific hun bedrijfsresultaten zullen publiceren.

Because the banks report first and because they’re so important to the economy, they set the tone for the entire earnings season. Their strength is a huge reason why the market rallied so hard for the last couple days.

Bronnen: Kevin Stankiewicz – CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>