Donderdag is een belangrijke datum voor beleggers in Alibaba. De e-commercegigant zal dan zijn kwartaalrapport publiceren en de kans is groot dat de omzet deze keer voor het eerst is gedaald. Analisten verwachten een zwak rapport maar wel een ‘bodem’ voor hun verkopen. Met andere woorden, mocht het kwartaalrapport teleurstellen, dan kan het verder alleen beter.

De Chinese e-commercegigant Alibaba gaat donderdag zijn kwartaalcijfers voor Q2 bekendmaken. Beleggers en investeerders kijken reikhalzend uit naar dit rapport, het bedrijf zou voor de allereerste keer een omzetdaling kunnen rapporteren. Zelf verwachten ze een omzet van 30,05 miljard dollar, 1,2 procent lager dan een jaar geleden.

Hun omzet heeft tijdens Q2 rake klappen gekregen door de coronabesmettingen en de lockdowns in tal van Chinese grootsteden. Toch zijn analisten niet helemaal pessimistisch, hoewel Alibaba wellicht minder omzet heeft gedraaid, verwachten ze verbetering tijdens de volgende kwartalen. De situatie omtrent COVID-19 is aan het verbeteren in China en dan zal ongetwijfeld een gunstige invloed hebben op de bedrijfsresultaten.

Tweede jaarhelft

Analisten van U.S. Tiger Securities zijn van mening dat beleggers en investeerders weten waar ze zich aan moeten verwachten en dat het effect op het aandeel wellicht niet zo groot zal zijn. Daarenboven is er veel hoop dat het bedrijf tijdens de tweede jaarhelft opnieuw sterk gaat presteren, vooral omdat de Chinese overheid de economie blijft stimuleren.

In aggregate, we believe the soft June quarter results are largely expected by investors and the current focus for the stock is the recovery trend in the 2H, on which we remain positive as the government continues to step up economic stimulus to achieve its GDP growth target.

Daarenboven is de crackdown op techbedrijven aan het versoepelen, zoals de Chinese overheid zelf al had aangegeven. Deze crackdown is een uitdaging geweest voor Alibaba gezien de boete van 18,23 miljard yuan. Kortom, het rapport gaat vermoedelijk niet zo positief zijn maar de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn in ieder geval behoorlijk positief.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Marco VerchCCNullCC BY 2.0 DE

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!