De meeste beurzen werden tijdens de eerste handelsdag van de week geconfronteerd met een beurscorrectie. Deze terugval wist er echter niet voor te zorgen dat de beurzen de maand in het rood wisten af te sluiten. Op maandbasis gemeten werden er immers alsnog forse winsten behaald. Het is echter nog maar sterk de vraag of deze stijgende beweging ook tijdens de komende maanden wordt voortgezet.

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, heeft het verleden onder de loep genomen. Hij laat weten dat de S&P 500 index een bijzondere beursmaand achter de rug heeft liggen. Zo wist de toonaangevende Amerikaanse beurs met ruim 6% in waarde te stijgen. Dit was de beste beursmaand augustus sinds het jaar 1984. Uit onderzoek blijkt overigens dat een stijgende beursbeweging tijdens de maand augustus helemaal niet zo verwonderlijk is.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat augustus normaliter vaak een goede beursmaand is tijdens een Amerikaans verkiezingsjaar. Dit onderzoek maakt echter ook duidelijk dat de twee slechtste beursmaanden van het Amerikaanse verkiezingsjaar zojuist gestart zijn. Over het algemeen weten de Amerikaanse beurzen, in afwachting van de naderende verkiezingen, vaak tegenvallend te presteren tijdens de handelsmaanden september en oktober. Er is sprake van een gemiddelde beursdaling bij de S&P 500 index van respectievelijk 0,2% en 0,7%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat het goed mogelijk is dat de stieren binnenkort een stapje terug gaan zetten. Het verleden waarschuwt in ieder geval voor tegenvallende beursmaanden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis