Tijdens de afgelopen maanden werd er op de financiële markten veel gesproken over de stijgende rentes op de staatsobligaties. Deze stijgende rentes werden met name gevoed door de stijgende prijzen. De angst voor inflatie zit derhalve verdisconteerd in de rentes op de staatsobligaties. Niet overal in de wereld wordt er gevreesd voor een hogere rente, want in China lijkt dit doemscenario alweer verdwenen te zijn.

Al enige tijd is er sprake van stijgende prijzen. Tenminste, dit is met name waarneembaar binnen het bedrijfsleven. Door de stijgende grondstofkosten zien steeds meer bedrijven zich genoodzaakt om de prijzen te verhogen. En het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de consument dit ook gaat merken.

Gevaar van een stijgende rente is in China geweken

In China lijkt het gevaar van een stijgende rente inmiddels verdwenen te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de rente op een 10-jarige Chinese staatsobligatie al enkele weken aan het dalen is. En door deze dalende beweging is tevens de steunlijn neerwaarts doorbroken. Op de grafiek is daarnaast te zien dat dat de 3 jarige cyclustop onlangs gezet is. In het verleden wist dit telkens te leiden tot dalende rentes bij de Chinese staatsobligaties.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek laat wel zien dat het gevaar van een stijgende rente in China in ieder geval tijdelijk geweken is. En mogelijk zal de rest van de wereld binnenkort volgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar