Gisteren wisten de wereldwijde beurzen opvallend goede zaken te doen. De onrust rondom de Amerikaanse verkiezingen had weinig invloed op de financiële markten. De volatiliteitsindex wist flink in waarde te dalen, terwijl de beurzen stevig in het groen eindigden. Toch biedt dit geen enkele garantie op verder stijgende beurskoersen.

Trump doet er op dit moment alles aan om een hertelling bij de Staten Wisconsin en Michigan te bewerkstelligen. Aanvankelijk stond Trump in deze Staten ruim voor op zijn tegenstander Biden. Na het tellen van de poststemmen wist Biden echter alsnog een overwinning te behalen in beide Staten. Volgens Trump zijn deze tellingen niet eerlijk verlopen en derhalve wordt er nu onderzoek gedaan naar de juridische mogelijkheden.

Beleggers moeten rekening houden met het volgende doemscenario

Steeds meer kenners leggen inmiddels het verband met het jaar 2000. Tijdens de verkiezingen van het jaar 2000 was er ook een juridische machtsstrijd gaande tussen Bush en Gore. Destijds was Florida de cruciale Staat. Uiteindelijk wist Bush alsnog aan het langste eind te trekken.

Aanvankelijk was er destijds op de financiële markten ook weinig aan de hand. In het jaar 2000 wisten de Amerikaanse beurzen tijdens de handelsdag na de verkiezingsdag ook in waarde te stijgen. Deze stijging was echter van korte duur, want tijdens de handelsdagen daarna moest Wall Street uiteindelijk bijna 5% aan waarde inleveren. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is deze beursdaling in beeld gebracht.

Is er nu sprake van stilte voor de storm?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>