Tijdens het eerste halfjaar van 2018 zijn beleggers flink wakker geschud. De beweeglijkheid keerde immers als een dief in de nacht terug en daarmee kwam er een einde aan de eindeloze rust van het afgelopen jaar. Ondanks de toegenomen volatiliteit, noteren de meeste indices nog steeds boven hun slotstand van 2017. Uw portefeuille ook?

Wall Street weet vooralsnog dit jaar de beste zaken te doen. Donald Trump wist tijdens de afgelopen zes maanden een grootschalig handelsconflict uit te lokken en mogelijk hangt er zelfs een handelsoorlog boven ons hoofd. Ondanks deze dreiging wist Wall Street het relatief gezien erg goed te doen. Maar, dat is hoofdzakelijk te danken aan drie aandelen.

Amazon, Netflix en Microsoft zorgen voor een stijging op Wall Street

Uit onderzoek van CNBC blijkt dat Amazon, Netflix en Microsoft dit jaar samen goed zijn voor 71% van de winst van de S&P 500 index. Hun positieve bijdrage in de stijging bij de Nasdaq 100 index bedraagt zelfs 78%. Wat dat betreft mogen we dus stellen dat de goede prestatie van Wall Street hoofdzakelijk te danken is aan deze drie technologie-aandelen.

Als we daarnaast ook nog Apple, Alphabet en Facebook toevoegen aan dit rijtje, dan stijgt het percentage zelfs naar 99%. Mocht uw portefeuille dus achterblijven op de feestvreugde, dan mist u waarschijnlijk een van die aandelen.