De dollar belandde tijdens de afgelopen handelsweek in een vrije val. Door de onverwachte renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank moest de dollar flink terrein inleveren. Volgens diverse analisten is er een reële kans dat de dollar nog verder onder druk komt te staan.

De Amerikaanse centrale bank besloot afgelopen week om de rentestand met 50 basispunten te verlagen. Volgens Fed-voorzitter Jerome Powell moet deze ‘nood’ renteverlaging er voor zorgen dat de economische gevolgen van het coronavirus verzacht worden. Als reactie hierop moest de dollar flink waarde inleveren.

Beleggers moeten rekening houden met een zwakkere dollar

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research zal de dollar de komende maanden nog meer terrein gaan inleveren. Uit hun onderzoek blijkt dat de dollar normaliter beweegt binnen een cyclus van 16 jaar. Tijdens elke 16 jaar wordt de dollar geconfronteerd met een top en die top heeft onlangs opnieuw plaatsgevonden. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research verlopen de eerste jaren van een nieuwe cyclus vaak dramatisch voor de Amerikaanse munt. En op dit moment zit de dollar dus in die gevaarlijke ‘beginfase’.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen. Maar, volgens de analisten van Nautilus Investment Research geeft hun model duidelijk aan dat de dollar verder onder druk komt te staan.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)