Jarenlang wisten de techaandelen te schitteren op de beursvloer. Toch is dat plaatje tijdens de afgelopen maanden drastisch veranderd. Voor het eerst in jaren tijd wisten de techaandelen te ‘underperformen’. En dat lijkt pas te gaan veranderen indien de rente weer weet te dalen.

Over het algemeen zijn technologiebedrijven gebaat bij een lage rente. Deze bedrijven zijn immers veelal afhankelijk van externe financiers. En op het moment dat er sprake is van een hoge rente, zullen deze bedrijven een hoge vergoeding op het vreemd vermogen moeten betalen. Gezien de dalende rente van de afgelopen 10 jaar is het dus niet verwonderlijk te noemen dat de techaandelen in positieve zin wisten te verrassen.

Dalende rente kan de trend bij de techaandelen doen keren

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat er al sinds het jaar 2011 sprake is van een sterke correlatie tussen de Nasdaq / Russell Ratio en de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. De dalende rente van de afgelopen 10 jaar wist te leiden tot een ‘outperformance’ bij de techindex.

Op de grafiek is ook te zien dat er onlangs een abrupt einde is gekomen aan de ‘outperformance’ bij de techaandelen. Door de sterk stijgende rente van de afgelopen maanden wisten de techaandelen beduidend minder goed te presteren dan de meeste andere aandelen. En deze trend lijkt pas echt te gaan veranderen indien de rentestanden weer een plafond bereikt hebben. Techbeleggers moeten dus hopen op een dalende rente.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.