Volgens fervent investeerder in de technologiesector Paul Meeks is de ‘outlook’ voor technologie-aandelen veranderd. Waar deze aandelen eerst best vermeden werden gezien de dalende trend waarin ze zaten, ziet het plaatje er volgens Meeks anders uit. Hij is van mening dat technologie-aandelen opnieuw aantrekkelijk zijn.

Paul Meeks, de man die ooit ‘s werelds grootste technologiefonds beheerde voor Merill Lynch eind jaren 90, verwacht dat technologie-aandelen een mooi jaar te wachten staan. Zijn voorspelling? Dat de Nasdaq tegen het einde van dit jaar 10 procent of hoger noteert.

Straffer nog, hij is er zelfs van overtuigd dat de Nasdaq beter zal presteren dan de Dow Jones en de S&P 500. Met zijn huidige standpunt over technologie-aandelen maakt hij een bocht van 180 graden. Vorig jaar zei hij dat de sector genegeerd moest worden en dat deze aandelen ‘uninvestable’ waren.

I would say that when you get to December 31 of this year, the Nasdaq will be up double digit in calendar 2019. And, it will outperform both the Dow and the S&P 500.

Aantrekkelijke waarderingen

Volgens hem zijn de waarderingen van deze aandelen opnieuw aantrekkelijk gezien de daling die ze achter de rug hebben. Toch waarschuwt hij beleggers dat ze voorzichtig moeten handelen gezien er ook bedrijven zijn die ‘bearish’ signalen vertonen. Andere bedrijven doen dan weer wel goed.

The only one I think I would buy here because I think it is the best among the group combination of valuation support and upside potential is Alphabet

Meeks heeft posities in alle FAANG-aandelen, Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Alphabet (Google), maar zou voor vier van de vijf aandelen zijn positie niet willen uitbreiden. Hij verwacht echter nog wat turbulentie tot en met de deadline voor de handelsoorlog tussen de USA en China op 1 maart. Na deze datum ligt de weg volgens hem open naar hogere sferen voor dit segment.

Bronnen: CNBC

Foto: Tec_estromberg – Flickr – CC BY 2.0