De wereldwijde aandelenmarkten zijn prima aan dit nieuwe beursjaar begonnen. Langzaam maar zeker keert het optimisme terug onder de beleggers. En dat is wel opvallend te noemen aangezien er tijdens het slot van 2018 sprake was van extreem pessimisme. En de vraag is of er wel reden voor optimisme is. De beer lijkt immers nog steeds in het voordeel te zijn.

Tijdens de laatste twee handelsdagen van de week werden beleggers voor het eerst dit jaar geconfronteerd met een noemenswaardige correctie. In het bijzonder werden diverse Europese indices tijdens de handelssessie van donderdag hard afgestraft. Deze beursbeweging onderstreept dat de kou nog niet uit de lucht verdwenen is.

Deze grafiek toont een gevaarlijk hoofd-en-schouderpatroon

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde op zijn website de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de ‘gloriedagen’ mogelijk binnenkort ten einde komen. Er is namelijk bij de technologiesector sprake van een gevaarlijk hoofd-en-schouderpatroon en dit patroon staat binnen de technische wereld bekend als een betrouwbaar toppatroon.

Mocht dit patroon in leven blijven, dan moeten beleggers de komende tijd rekening houden met verder dalende beurskoersen. Iets wat maar weinig beleggers zich op dit moment kunnen voorstellen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)