Op de aandelenmarkt staat de spotlight altijd gericht op de grote technologiebedrijven als Amazon, Facebook of Google. Dit zijn vaak bedrijven waar insiders (het management, de CEO, CFO, …) aandelen verkopen. Insiders kunnen om allerlei redenen aandelen verkopen. Ze slaan echter maar om één reden aan het kopen: ze verwachten een hogere beurskoers. En dat zien we vooral bij kleinere technologieaandelen.

We staan aan de vooravond van het resultatenseizoen over het tweede kwartaal. Enkele insiders van kleinere technologiebedrijven maken hier nog snel gebruik van om aandelen van hun eigen bedrijf te kopen. Mogelijk vermoeden ze dat de resultaten beter zullen zijn dan de markt verwacht.

Hoe je legaal gebruik kan maken van insider aankopen, lees je in deze gratis gids.

Drie meest opvallende kleine technologieaandelen waar insiders vandaag aandelen kopen

Turtle Beach (HEAR)

Turtle Beach is een bedrijf dat een sterk volatiele periode achter de rug heeft. De producent van gaming headsets schoot in 2018 omhoog van $2 tot boven $30 door het succes van Fortnite. Maar wat verticaal omhoog gaat, gaat ook verticaal naar beneden … tot zo’n $8 dollar.

Insiders kopen voor de eerste keer sinds november 2017 aandelen. Zowel de CEO als de CFO kochten samen voor meer dan een half miljoen dollar aandelen.

De guidance voor het tweede kwartaal kwam op 8 mei lager uit dan verwacht waardoor het aandeel verder afzakte tot ruim 60% onder de recordkoers van 2018. Insiders verwachten nu dat het ergste achter de rug is.

Presidio (PSDO)

Presidio is een bedrijf dat IT-oplossingen aanbiedt zoals IT-infrastructuur, netwerken, mobiliteitsoplossingen, Internet der Dingen, data-analyse, … Ondanks dat het een marktwaarde heeft van meer dan 1 miljard dollar, is dit een bedrijf dat weinig wordt gevolgd. Dat zorgt voor een lage waardering van slechts 9 keer de winst voor de komende 12 maanden.

Zowel een bestuurslid als de CEO kochten voor 200.000 dollar aandelen begin juni nadat de beurskoers fors corrigeerde.

Marchex (MCHX)

Marchex is een bedrijf dat data analyseert van inkomende telefoongesprekken om de verkoop te verbeteren en de agenda optimaal te gebruiken. Ze bieden ook een platform aan waar bedrijven via tekstberichten kunnen communiceren met de klanten.

+10% eigenaar Edenbrook Capital kocht op 11 juni ruim 60.000 aandelen, goed voor een extra investering van een kwart miljoen dollar. Het was net als bij de andere twee bedrijven de eerste insider aankoop van het jaar.

Ga verder naar de Gratis Gids over Legale Insider Trading

Bron: Seeking Alpha

Foto Credit: iStock