De meeste technologieaandelen zijn de afgelopen tijd negatief in het nieuws verschenen. Zo kwamen enkele toonaangevende technologiebedrijven met tegenvallende kwartaalcijfers. Denk bijvoorbeeld maar aan de cijfers van Netflix, Facebook en Twitter. Niet vreemd dat met name de technologieaandelen het op dit moment slecht doen op de beursvloer.

Tijdens de afgelopen weken heeft het grootste deel van de Amerikaanse bedrijven haar kwartaalcijfers gepubliceerd. Uiteraard zijn er nog enkele ‘laatkomers’ die alsnog hun cijfers moeten publiceren, maar over het algemeen kunnen we de balans nu aardig goed opmaken. En daarbij vallen de technologiebedrijven in negatieve zin op.

Industriële bedrijven zijn de winnaars van dit cijferseizoen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de technologieaandelen het slechtst hebben gereageerd op de gepubliceerde cijfers. Het gemiddelde technologieaandeel moest na publicatie van de kwartaalcijfers 3,5% aan waarde inleveren. En daarmee is de technologiesector met afstand de slechtst presterende sector wat betreft de koersreactie op de cijfers.

Tot nu toe zijn de industriële bedrijven de uitblinkers van dit cijferseizoen. De stijging van het gemiddelde aandeel binnen de industriële sector na publicatie van de cijfers bedraagt namelijk 4,3%.