Technologieaandelen weten dit jaar opnieuw in positieve zin op te vallen. Al jaren zijn deze aandelen geliefd onder beleggers. En gezien de beursprestatie van deze aandelen tijdens de afgelopen jaren, is dat ook niet vreemd te noemen. Het is echter sterk de vraag of dit het juiste moment is om in technologieaandelen te investeren.

Tijdens de afgelopen maanden wist de toonaangevende techindex, de Nasdaq 100 index, stevig in waarde te stijgen. Sinds de bodem van maart is de Nasdaq 100 index bijna in prijs verdubbeld. De coronacrash is zelfs haast niet meer zichtbaar op de grafiek.

Zijn technologieaandelen nog koopwaardig?

Deze enorme beursstijging biedt echter geen enkele garantie voor de toekomst. Dit lijkt juist hét moment voor voorzichtigheid te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Atlas Investor, te zien dat de Price to Sales ratio bij de Amerikaanse techsector is gestegen naar bijna 7.0. Alleen tijdens het jaar 2000 werd er een hogere notering bereikt. Het gemiddelde Amerikaanse techbedrijf staat dus op dit moment op Wall Street gewaardeerd tegen 7 keer de omzet.

De kans is klein dat dit sprookje deze keer wel goed zal aflopen. Dat is eigenlijk alleen mogelijk indien de omzet de komende maanden stevig in waarde weet te stijgen. Bij een gelijkblijvende koers zal dat immers leiden tot een lagere Price to Sales ratio. Het is in ieder geval te hopen dat het deze keer beter afloopt dan in het jaar 2000 het geval was.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.