Tijdens de late jaren ’90 werd de richting van Wall Street hoofdzakelijk bepaald door technologieaandelen. Tijdens de piek van maart 2000 werd de S&P 500 index voor de helft bepaald door technologiebedrijven (op basis van beurswaarde). Drie jaar later daalde dit naar slechts 17%. Maar, de afgelopen jaren heeft de technologiesector een imposante inhaalslag doorgemaakt.

De hedendaagse belegger is opzoek naar koerswinsten die op korte termijn behaald kunnen worden. Als gevolg daarvan zijn de ‘defensieve’ aandelen bij de jonge generatie beleggers uit de gratie geraakt. Zij hebben veel liever ‘groeiaandelen’ in hun portefeuille zitten en in het merendeel van de gevallen zijn die aandelen te vinden binnen de technologiesector. Denk bijvoorbeeld maar aan bedrijven als Google, Facebook en Tesla.

Belang van technologieaandelen blijft groeien

Door het uiteen knappen van de internetzeepbel, tijdens de eeuwwisseling, moesten beleggers gedurende lange periode weinig hebben van technologieaandelen. Maar, na de financiële crisis is dat beeld compleet omgeslagen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CharlieBilello, te zien dat het belang van de technologieaandelen in de S&P 500 index in 10 jaar tijd gestegen is van 18 naar 26 procent. En dat is een imposante inhaalslag als je beseft hoe groot de S&P 500 index is (op basis van beurswaarde).

Vandaag de dag zijn er nog maar weinig beleggers te vinden die angstig zijn om in technologieaandelen te beleggen. En dat was 15 jaar geleden nog compleet anders. Wat dat betreft heeft de technologiesector tijdens de laatste jaren het vertrouwen van de beleggers volledig terug gewonnen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.