De grootste cryptomunt ter wereld blijft in een neerwaartse trend sinds de piek van bijna $20.000 eind vorig jaar. Op dat moment voorspelde medeoprichter van TenX, Julian Hosp, dat Bitcoin in 2018 zowel $5.000 als $60.000 zou zien. Het eerste niveau hebben we zo goed als zeker gezien, maar komt het tweede deel van zijn voorspelling ook uit?

In december maakte Hosp een uitdagende voorspelling dat Bitcoin in 2018 nog zou stijgen naar $60.000 per BTC. Hiervoor heeft Bitcoin wel een doorbraak nodig, een goedkeuring van een ETF of een land dat ‘heel, heel, heel goed nieuws’ heeft voor Bitcoin. Indien die doorbraak er niet komt, kan het koersdoel van $60.000 ‘iets langer’ duren, aldus Julian Hosp.

Bitcoin zakte dit jaar nog niet naar $5.000, maar het scheelt niet veel. Eind juni dipte Bitcoin tot 2 keer toe onder de grens van $6.000, al herstelde het iedere keer redelijk snel terug boven deze grens.

Toch blijft Julian Hosp redelijk zeker dat Bitcoin dit jaar nog naar $60.000 kan stijgen. Dat is een bijna vertienvoudiging vanaf het huidige niveau.

“Back then, December, price was at a $20,000 all-time high. I predicted for 2018, we’re going to see $5,000 and $60,000. So $5,000, we’ve pretty much hit it, so let’s see if we can do the $60,000. I’m still quite confident.”

Ups en downs van Bitcoin

De medeoprichter van TenX, een betaalplatform voor cryptomunten, voorspelt ook nog veel ups en downs voor cryptomunten totdat de sector volwassen wordt met leefbare en waardevolle projecten. Een belangrijke doorbraak zal de regulering zijn.

Daarom is Hosp teleurgesteld in de nieuwe crypto-regulering van Japan. Hij ziet liever duidelijke regulering rond wat toegelaten is, in plaats van wat verboden is.

Julian Hosp is in ieder geval in goed gezelschap wat de voorspelling van een fors hogere Bitcoinprijs betreft. Eerder liet Tom Lee van Fundstrat ook al weten dat Bitcoin dit jaar nog kan stijgen naar $20.000 à $25.000.

Bron: CoinTelegraph

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)