Het derde kwartaal van dit jaar was een goed kwartaal voor de Amerikaanse autobouwer Tesla. Met 241.300 leveringen overtrof het ruimschoots de verwachtingen van analisten. Die dachten eerder aan 220.900 stuks tijdens deze periode. Een sterke prestatie gezien Tesla tijdens het tweede kwartaal 40.000 overtuigen minder wist te leveren.

De maanden juli, augustus en september was zeer gunstig voor autobouwer Tesla. Tijdens deze drie maanden werden er maar liefst 241.300 voertuigen afgeleverd aan hun klanten, dat is 40.000 meer dan het kwartaal ervoor maar ook meer dan analisten hadden voorspeld. Die gingen namelijk uit van een levering van 220.900 voertuigen.

Our delivery count should be viewed as slightly conservative, as we only count a car as delivered if it is transferred to the customer and all paperwork is correct. Final numbers could vary by up to 0.5% or more.

Tesla publiceerde enkel het aantal leveringen van het totaal aantal voertuigen en maakt geen onderverdeling tussen de verschillende modellen. Tijdens het derde kwartaal werd het geduld van hun klanten wel stevig op de proef gesteld wegens veel uitgestelde leveringen. De autobouwer zegt dat dit te maken heeft met het wereldwijde chiptekort.

Opmars

Het is geen verrassing dat Tesla meer verkoopt. Overal ter wereld zijn elektrische voertuigen aan een opmars bezig, in Europa, China en de USA. Uit een enquête van Pew Research blijkt dat 39 procent van de Amerikanen overweegt een elektrisch voertuig te kopen.

Daarenboven wordt er ook gestimuleerd van bovenaf. President Biden wil dat de helft van de verkochte voertuigen tegen 2030 elektrisch is. In China pompt de overheid zelfs geld in start-ups zoals bv. autobouwer Nio maar ook in infrastructuur voor oplaadpalen en dergelijke. Daarenboven krijgen EV’s er ook voorrang voor de aanvraag van een nummerplaat.

Bronnen: Lora Kolodny – CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>