Tesla moest in de maand juli meer dan 10% aan beurswaarde inleveren. Ondanks dat kwam Tesla ook met goed nieuws. Voor het eerst wist de autofabrikant namelijk het beloofde aantal Model 3 modellen af te leveren. Volgens CEO Elon Musk heeft het bedrijf de productieproblemen onder controle en schijnt er licht aan het einde van de tunnel.

Ondanks de productieproblemen, waar Tesla de afgelopen maanden mee te kampen heeft gehad, lijkt de vraag er niet minder op te worden. Zo blijkt uit onderzoek van Forbes dat Model 3 op het gebied van kleine en middelgrote luxe auto’s nog steeds ruimschoots de concurrentie weet te verslaan (geschatte verkopen juli 2018). Dit is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Statista, in beeld gebracht.

Enthousiasme rondom Tesla verdwijnt op social media als sneeuw voor de zon

Gezien de bovenstaande grafiek zou je dus denken dat er nog steeds een positieve sfeer hangt rondom Tesla. Dit is wellicht voor Model 3 wel het geval, maar over het algemeen begint het enthousiasme rondom Tesla sterk af te nemen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat het positieve sentiment op social media is omgeslagen in een negatief sentiment.

Overigens zal Musk zich daar niet al te veel zorgen over maken, want de verkoopcijfers zien er nog steeds behoorlijk goed uit. En die cijfers kunnen, indien Tesla de productieproblemen echt onder controle krijgt, alleen nog maar verder verbeteren.