Tesla zal 7% van de full-time werknemers ontslaan. Terwijl het bedrijf de productie van de Model 3 opschroeft. Dat zei CEO Elon Musk in een email tegen zijn medewerkers.

Tesla bewandelt een zeer moeilijke weg stelt Musk. Het bedrijf moet namelijk strijden om de elektrische auto aantrekkelijker te maken dan benzine- of dieselauto’s. Daarnaast kent Tesla ook concurrentie van andere – veel grotere – autoproducenten.

Om elektrische auto’s aantrekkelijker te maken en de concurrentie te winnen moeten er kosten worden bespaard volgens Musk. Daarom zal Tesla een deel van de werknemers moeten ontslaan om zo hopelijk een betere deal aan de consument te kunnen bieden.

In reactie op het bericht daalde de prijs van een aandeel Tesla met 8%.

Model 3 voor 35.000 dollar

Musk is dus in een zoektocht om de Model 3 aantrekkelijker te maken qua prijs. Op het moment kost de goedkoopste versie van een Model 3 44.000 dollar, zo stelt Musk.

Daarnaast stelt hij dat door een verandering in belastingen in de Verenigde Staten de goedkoopste versie van de Model 3 op 1 juli van dit jaar met 1.870 dollar zal stijgen.

Maar Tesla heeft als doel om de Model 3 voor 35.00 dollar aan te bieden aan de consument.

Dit doet Tesla door de schaalbaarheid van de productie te vergroten. Alleen zal dat niet genoeg zijn. Daarom stelt Musk over de ontslagen:

Er is geen andere weg.

3.150 full-time ontslagen

Om hoeveel ontslagen het precies gaat zegt Musk niet. Maar uit een tweet van Musk in oktober 2018 stelt de CEO dat Tesla 45.000 werknemers telt. Uitgaande van dit aantal zou 7% 3.150 full-time ontslagen betekenen.

Sinds het laatste halfjaar van 2018 gaan de zaken bij Tesla beter. Zo stelde Musk:

In Q3 vorig jaar waren we in staat om een winst van 4% te maken. Hoewel het klein is, beschouw ik het als de eerste betekenisvolle winst in de 15 jaar dat Tesla bestaat.

Bron: CNBC

Foto: iStock