Tesla CEO Elon Musk heeft na de publicatie van de kwartaalcijfers van Q3 gezegd dat hij signalen van een recessie ziet in China en Europa. De autobouwer van elektrische voertuigen wist een ‘earnings per share’ te halen van 1,05 dollar, dat is meer dan de 99 cent die analisten hadden voorspeld. Maar de omzet stelde teleur met 21,45 miljard dollar i.p.v. 21,96 miljard dollar.

Een wereldwijde recessie zal ongetwijfeld een impact hebben op veel bedrijven. Dat geldt ook voor de Amerikaanse autobouwer Tesla. CEO Elon Musk zei dat, ongeacht er een recessie is of niet, ze volop zullen blijven produceren. Hij is echter wel bezorgd dat er een recessie zit aan te komen, Musk merkt enkele signalen van dergelijk scenario in China en Europa.

To be frank, we’re very pedal to the metal come rain or shine. We are not reducing our production in any meaningful way, recession or not recession.

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar haalde ze een winst per aandeel van 1,05 dollar. Daarmee wisten ze de analistenvoorspelling van 99 cent te overtreffen. Toch daalde het aandeel met 6 procent nabeurs omwille van de ‘teleurstellende’ omzet die ze draaiden. Tesla wist 21,45 miljard dollar omzet te draaien, dat is minder dan de voorspelde 21,96 miljard dollar.

Veerkacht

Musk uitte ook zijn ongenoegen over de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank is de rentes aan het verhogen in een poging om de inflatie af te koelen. Dat heeft als gevolg dat de economie in de Verenigde Staten ook aan het vertragen is en dat het risico op een recessie ook toeneemt. Alsnog verwacht Musk dat Tesla het goed zal doen omdat de transitie van brandstofmotoren naar elektromotoren alleen maar groter zal worden.

The public at large realizes that world’s moving towards electric vehicles, and it’s foolish to buy a new gasoline car at this point because the residual value of that gasoline car is going to be very low. So, we’re in a very good spot.

Hij beweert niet dat Tesla ‘recession-proof’ is, eerder ‘recession-resilient’. Over zijn overname van Twitter  voor 44 miljard dollar is hij entousiast, hoewel hij van mening is dat hij teveel betaalt voor de socialmedia gigant. Beleggers en investeerders verwachten en vrezen dat hij een deel Tesla-aandelen gaat verkopen om de overname te financieren.

Bronnen: Jonathan Vanian – CNBC

Foto: Maurizio Pesce – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>