De meeste aandelenmarkten kenden een fantastische beursweek. Tijdens de afgelopen week wisten de meeste indices flink in waarde te stijgen. Door deze beursstijging is de hoop onder de beleggers voor een groot deel weer teruggekeerd. Maar, is dat wel terecht?

De beursstijging van afgelopen week is voor het grootste deel te danken aan de opbeurende woorden van Jerome Powell. De president van de Fed liet in een persconferentie weten dat de Amerikaanse centrale bank alles zal doen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. En als daar een renteverlaging voor nodig is, dan zal de Fed dit niet nalaten. Door deze woorden van Powell is de kans op een renteverlaging verder toegenomen.

Beleggers moeten vrezen voor een forse beursdaling

De beursstijging van afgelopen week was in ieder geval niet te danken aan hoopgevende macrocijfers. Want daar was zeker geen sprake van. Zo vielen onder andere de Amerikaanse banencijfers zwaar tegen.

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research is er nog steeds sprake van een sterke correlatie tussen de huidige beursbeweging en die van het jaar 2007. Op de bovenstaande grafiek is deze correlatie in beeld gebracht. Mocht deze correlatie ook de komende tijd standhouden, dan betekent dat weinig goeds voor de aandelenmarkten. In dat geval is de huidige herstelbeweging immers slechts van tijdelijke aard en moeten beleggers zich gaan voorbereiden op een forse beursdaling.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)