Marihuana-aandelen staan opnieuw in de spotlight nu de officiële legalisering van marihuana in Canada dichterbij komt. Het is verrassend genoeg het Amerikaanse genoteerde Tilray dat de laatste weken de pannen van het dak speelt. 2 maanden geleden kwam het bedrijf naar de beurs aan $17. Op 18 september sloot het aandeel de beursdag af boven $150, een stijging van zo’n 800%.

Tilray heeft zo’n 85 km² aan productiefaciliteit om marihuana te kweken. Maar in tegenstelling tot vele andere bedrijven wil Tilray geen toeleverancier worden, maar een producent van producten op basis van marihuana. Het levert wel marihuana aan farmaceutische bedrijven voor onderzoek naar medisch gebruik van de grondstof.

Ontdek hier alles over beleggen in marihuana-aandelen

Het aandeel zit in een ware green rush nadat de CEO in september een stijging van de omzet met 95% bekend maakte. Dit goede nieuws viel samen met de investering van Constellation Brands in Canopy Growth. De CEO liet ook ontvallen dat de legalisering in de Verenigde Staten er sneller kan komen dan de meeste mensen verwachten.

Afgelopen week kreeg het bedrijf ook nog de goedkeuring van de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Agency) om capsules met cannabinoïde THC te exporteren naar de Universiteit van Californië San Diego Center for Medicinal Cannabis Research.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Tilray een bubbel?

Tilray is een bedrijf dat goed gepositioneerd is om te profiteren van de legalisering in Canada en de globale groei naar medische marihuana. Met een marktkapitalisatie van $14 miljard is Tilray in 2 maanden opgeklommen tot het meest waardevolle beursgenoteerde marihuana-aandeel.

Echter …

Tilray is met een jaarlijkse omzet van $28 miljoen meer gewaardeerd als restaurantketen Chipotle met een jaaromzet van $4,7 miljard of bierproducent Molson Coors met een jaaromzet van $10,9 miljard.

En Tilray heeft een marktwaarde die hoger ligt dan 31% van de bedrijven in de S&P 500. Een maand geleden was dit nog maar de helft van het kleinste aandeel in de S&P 500.

En het noteert aan een koers/omzet ratio van 420. Dat is zo’n 40 keer meer dan Netflix.

Bron: QuartzFoolCharlie Bilello

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.