Vorige week donderdag schoot de prijs van Bitcoin op korte tijd $1.000 hoger en sinds vorige week vrijdag noteert de grootste cryptomunt ter wereld weer boven $8.000 per BTC. Volgens Pantera Capital heeft Bitcoin nu zijn bodem gezien. En als we expert Tim Draper mogen geloven, kan Bitcoin tegen 2022 zelfs stijgen naar $250.000.

Tim Draper is niet zomaar een expert. Hij investeerde in een vroeg stadium onder andere in Skype, SpaceX en Tesla. Volgens Draper komt de forse opstoot in de prijs van Bitcoin door een sterke stijging van nieuw kapitaal, voornamelijk van institutionele investeerder.

Draper heeft een koersdoel van $250.000 voor Bitcoin binnen de 5 jaar. Dit betekent dat de cryptomunt nog eens met een factor van x31 kan stijgen de komende jaren tot een marktkapitalisatie van $5.000 miljard. Op de piek van de cryptomarkt begin dit jaar was de totale markt nog geen $900 miljard waard.

De technologiegoeroe is zeker niet alleen in zijn straffe voorspelling wat Bitcoin betreft. Ook Peter Thiel, een andere technologie-God, verwacht dat Bitcoin ooit duizenden miljarden dollars waard zal zijn.

Dit zal nodig zijn willen cryptomunten een volwaardig alternatief bieden op aandelen, grondstoffen en obligaties. Vandaag is de liquiditeit in cryptomunten zo goed als onbestaande ten opzichte van deze markten.

Iedereen betaalt met Bitcoin

Draper verwacht dat Bitcoin kan evolueren naar een munt die gebruikt zal worden door miljarden gebruikers, handelaars, restaurants, bedrijven, … hiervoor is een veel grotere liquiditeit én marktkapitalisatie nodig.

Een derde Bitcoin-believer met een veel hoger koersdoel is Fundstrat-analist Tom Lee.

Hij verwacht dat Bitcoin dit jaar nog zal stijgen naar $25.000. Waarschijnlijk gaan we midden 2018 het eerste nieuwe record zien [bij $20.000]. Dan kan in de 2e jaarhelft de koers verder stijgen naar $25.000, aldus Lee.

Bron: CCN

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>