All-in op 1 cryptomunt is het slimste of het domste wat je ooit kan doen. De kans op het tweede is echter vele malen groter dan het eerste. Crypto’s zijn volatiel, jong en onbezonnen. Het kan alle kanten op: van rijkdom naar de goot. Daarom dat je beter diversifieert, meerdere crypto’s koopt. Maar moet je dan ook balanceren binnen een crypto portefeuille?

Stel, je hebt een goed gediversifieerde portefeuille met cryptomunten. Enkele daarvan zullen stijgen, enkele zullen dalen. Er zal er misschien eentje exploderen en eentje verdwijnen. Over enkele weken/maanden zien de verhoudingen van je portefeuille er waarschijnlijk dan ook helemaal anders uit.

Veel beleggers gaan dan balanceren. Ze gaan de verhouding in de portefeuille aanpassen zodat alles weer netjes gediversifieerd is. Dit is een strategie die vaak wordt toegepast onder aandelenbeleggers. Maar is dat wel verstandig met cryptomunten.

Moet je balanceren bij cryptomunten?

Moet je de cryptomunten die een te groot deel van je portefeuille uitmaken weer verkopen en diegene die zijn achtergebleven bijkopen?

Volgens Willy Woo van WooBull niet.

Cryptomunten vallen onder de noemer “Emerging Tech”. Het zijn beloftevolle projecten die nog niets bewezen hebben. Ze kúnnen de wereld veranderen, maar niets is zeker dát ze de wereld gaan veranderen.

Blockchainprojecten kan je dan ook vergelijken met Ubers, Twillo of Evernote van het durfkaptiaal. Alleen kan je bij cryptomunten wél als gewone belegger deelnemen.

Maar in de sector van “Emerging Tech” geldt maar 1 regel: The winner takes it all.

Er winnen maar een paar projecten, maar die winnen wel groots. De rest verdwijnt. Wanneer je de winnaars in je crypto portefeuille gaat verkopen, verlies je dus een groot deel van het toekomstige rendement.

Wie de kracht van de winnaars van de cryptomarkt begrijpt, weet welke cryptomunten hij moet bijhouden en welke niet. Balanceren is dus een goede zaak, maar niet zoals je denkt dat het hoort. Balanceer de verliezers weg en hou de winnaars bij, aldus Willy Woo.

Bron: WooBull

Foto Credit: iStoks

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)