In een interview met CNBC Fast Money legt Bitcoin goeroe Tom Lee van investeringsfonds Funstrat uit waarom Bitcoin nog steeds de beste cryptomunt ter wereld is. Zelfs de daling van $20.000 tot onder $7.000 maakt van Bitcoin de beste cryptomunt. Zolang Bitcoin niet onder $6.000 daalt, ziet hij de markt nog steeds positief in.

In juli probeerde ’s werelds grootste cryptomunt opnieuw om uit de negatieve trend te geraken, maar augustus zette Bitcoin terug met de voeten op de grond. Toch zegt Tom Lee dat Bitcoin de beste cryptomunt is die je kan kopen.

Begin 2017 had Bitcoin nog een dominantie van 80% op de cryptomarkt. Begin dit jaar was die dominantie gedaald naar 36%. De forse stijging van Bitcoin tot $20.000 zorgde ervoor dat veel beleggers hun Bitcoins verkochten om ICOs en andere cryptomunten te kopen. Maar sinds de crypto crash zit de dominantie van Bitcoin weer in de lift.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

De laatste weken steeg de dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt terug richting 50%. Ze noteert momenteel rond 48%.

Positief nieuws rond Bitcoin

Volgens Lee reageert de markt hiermee op enkele recente aankondigingen zoals:

  • De SEC die Bitcoin klasseerde als een grondstof
  • En ICE – moederholding boven ’s werelds grootste aandelenmarkt (de New York Stock Exchange) –  die samen met Microsoft en Starbucks een belangrijke stap zet voor de cryptomarkt.

Dit zijn belangrijke ontwikkelingen, zegt Lee. Het probleem is alleen dat een groot deel van de cryptomarkt zich in Azië bevindt en niemand daar ICE kent.

Toch blijft de analist van Fundstrat Bitcoin verdedigen. Bekijk hier het volledige interview op Fast Money:

Grafiek: CoinMarketCap

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)