Louise Yamada is een van de beste technische analisten op Wall Street. Ze bekijkt patronen en voorspelt op basis daarvan wat de toekomst brengt. Volgens Yamada staan de aandelenmarkten voor een forse correctie en kan de goudprijs nog stijgen naar $1.400.

Volgens Yamada zijn de aandelenmarkten klaar voor een stevige correctie. De belangrijkste indices boeken record na record de laatste weken en maanden. Maar er is in 18 maanden geen stevige correctie meer geweest. “Dan weet je dat de volgende correctie meer zal zijn dan een paar procenten”, aldus Yamada.

De laatste echte correcties op de Amerikaanse aandelenmarkten dateren al van 2010 en 2011. Maar de laatste tijd ziet Yamada steeds meer negatieve divergenties die wijzen op een aankomende, stevige correctie.

Yamada over goud

Voor goud is Yamada wel positief, zeker op korte termijn.

Op korte termijn ziet Yamada de goudprijs nog stijgen naar $1.380 – $1.400. Opvallend bij de uitbraak van $1.300 was dat goud samen met de aandelenmarkt kon stijgen. Dat is een sterk positief signaal.

Na een adempauze kan goud weer verder stijgen tot $1.400. Daar ligt echter een stevige weerstand die terug gaat tot 2014.

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

De vraag wordt daarna of goud bezig is aan een bear-market-rally of bezig is aan een nieuwe bull market rally. Tussen 1980 en 2000 zat goud ook in een berenmarkt met daarin rally’s van 70%, 50% en 27%. De huidige rally zit aan 30%.

Moest goud $1.400 kunnen doorbreken ligt er ook nog een stevige weerstand rond $1.500 – $1.550. Pas daarna kunnen we weten hoe de lange termijn outlook voor goud eruit ziet, aldus Yamada.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Yamada over individuele aandelen

Ten slotte heeft Louise Yamada nog advies voor beleggers hoe ze naar hun eigen individuele aandelen moeten kijken.

-1. Opwaartse trend doorbroken

Wanneer een aandeel een opwaartse trend heeft doorbroken, d.w.z. lagere toppen en lagere bodems, dan is het een goed idee om wat winst van tafel te nemen.

-2. Steun doorbroken

Wanneer een aandeel niet alleen uit zijn opwaartse trend is gevallen, maar ook een belangrijke steun heeft doorbroken, is het een goed idee om nog wat meer winst van tafel te nemen.

-3. Neerwaartse trend

Wanneer een aandeel na het doorbreken van het steunniveau ook in een neerwaartse trend geraakt, kan je best je volledige positie liquideren.

Bron: CNBC (2)