De vlam sloeg deze week goed in de ‘cryptopan’. Daar waar vorige week de cryptomarkten nog op hun grondvesten daverden door enkele stevige uitspraken van de Chinese autoriteiten, was het deze week de beurt aan Wall Street om zand in het motorblok te gooien. De haatprediker van dienst kwam ditmaal in de vorm van Jamie Dimon, CEO van de grootste Amerikaanse zakenbank JP Morgan.

Volgens Dimon is Bitcoin ‘bedrog’, en kan het cryptosysteem ‘ieder moment opblazen’.

Dat zijn stevige uitspraken!

Of je ze echt serieus moet nemen, valt sterk te betwijfelen.

Vooral als je erbij bedenkt dat JP Morgan nu al in de geschiedenisboeken staat als de zakenbank met de meeste rechtzaken op z’n conto, meerdere malen beticht werd van prijsmanipulatie en zelfs regelrechte fraude pleegde, met recordsboetes als gevolg.

Bovendien is dit wat ons betreft nog niet het ergste. Op hetzelfde ogenblik dat Dimon zijn vernietigende commentaren over de cryptomunt deed, zaten zijn rechtstreekse medewerkers elders een presentatie te houden over de toekomst van blockchain en het eigen cryptoplatform Quorom.

Een ronduit zielige vertoning.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Toch zinderen zijn woorden na, in de cryptomarkten. Beleggers wisten niet hoe snel ze de arena moesten verlaten. Ze dumpten hun cryptomunten, zonder nadenken. Want ja, als Dimon zoiets zegt, dan moet het toch wel waar zijn, niet?!

In ’t kielzog vielen de financiële media over elkaar heen, om de top van de rally in cryptomunten aan te kondingen. ‘Hel en verdoemenis wacht u, beste cryptobelegger’.

Je zou voor minder je complete cryptoportefeuille liquideren.

Wat volgde was een ware exodus. Bitcoin leverde al meer dan 20% in (vanaf de top), terwijl sommige Altcoins in twee werden gehakt. Een gruwelijk schouwspel.

Maar in onze mailbox, bleef het in de afgelopen dagen opvallende stil. We kregen enkel wat praktische vragen, maar amper een vraag voor de correctie in de cryptomarkt. Het doet ons bijzonder veel deugd, dat de abonnees van het Technologie Rapport zich erg op hun gemak voelen.

Want ja, het moet ook wel gezegd. We hebben voor deze volatiliteit al een maand geleden gewaarschuwd. Nog voor Jamie Dimon enige notie had van wat er zich zou gaan afspelen.

De titel van de tussentijdse ALERT op 15 augustus laat weinig aan de verbeelding over:

>>> Waarschuwing voor de cryptobelegger

Maar in tegenstelling tot al die bangmakerij die u vandaag leest, zitten onze analyses helemaal anders in elkaar. We kijken zonder emoties naar de ontwikkelingen in de cryptomarkt. Meer nog, we ‘luisteren’ naar de cryptomarkten.

Want wie deze markten kan verstaan, die begrijpt hun boodschap.

Vandaag negeren we de ruis, en focussen we liever op de kern.

Op de onderstaande grafiek ziet u de evolutie van de marktkapitalisatie van de totale cryptomarkt, oftewel Bitcoins + Altcoins.

Zoals u kan zien, is er al een flink pak van de marktwaarde van alle cryptomunten in rook opgegaan, maar blijft er nog altijd wel wat neerwaartse ruimte (tot aan de eerste grote steun).

De huidige totale marktkapitalisatie begeeft zich rond 135 miljard USD, terwijl de steunlijn rond 115 miljard USD zit. Dat is nog eens 20 miljard USD aan potentiële krimp.

Update 14/09/17 16u20: marktkapitalisatie $118 miljard

Maar als we enkel naar de marktkapitalisatie van de Altcoins kijken, dan zien we dat de correctie hier veel zwaarder heeft toegeslagen.

Het eerste grote steunniveau, rond 70 miljard USD, is al quasi bereikt.

Update 14/09/17 16u20: Marktkapitalisatie altcoins = $62 miljard

Kortom, afgaande op de bovenstaande grafiek, lijkt het meeste neerwaartse potentieel vandaag bij Bitcoin te zitten. 20 miljard USD extra dalingspotentieel.

Op een marktwaarde van 65 miljard USD, tegen 3.925 USD per BTC, betekent dit een koersdoel van 2.750 USD voor Bitcoin. Maar de aandachtige lezer heeft meteen gesnopen, dat er kansen ontstaan bij de Altcoins.

Abonnees van het Technologie Rapport, weten al een tijdje hen nu te doen staat!

Wij hebben immers een ijzersterke strategie ontwikkeld, die – wars van alle marktgrillen – toepasbaar is op ALLE cryptomunten.

En dat verklaart meteen waarom het zo muisstil is in onze mailbox. Onze abonnees van het Technologie Rapport zullen nu likkebaardend zitten toe te kijken, naar deze heftige correctie.

Vooral bij diverse Altcoins zien ze nu kansen opduiken.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>