De Amerikaanse S&P 500 kruipt stilletjes aan naar nieuwe recordhoogtes ondanks de dreiging omtrent de nieuwe delta variant van COVID-19 en de mogelijkheid dat centrale banken wereldwijd hun soepel beleid gaan terugschroeven. David Roche, topstrateeg bij Indepent Strategy, waarschuwt beleggers echter dat de ‘bubbel’ kan gaan barsten.

Het gaat goed op de Amerikaanse aandelenmarkten. De S&P 500 had vorige week een bijzonder sterke handelsweek en is aan het stijgen richting nieuwe recordhoogtes. Echter maakt topstrateeg David Roche zich toch zorgen. De aandelenmarkten lijken zich niets aan te trekken van de nieuwe delta variant van COVID-19 en de meer ‘hawkish’ houding van de Amerikaanse centrale bank. Hij vreest dat de realiteit hard gaat aankomen.

Roche is namelijk van mening dat we ons in een bubbel bevinden en dat de eerst volgende katalysator een einde zal brengen aan het feestje. Hij vermoedt dat, als de Fed concreet wordt over het terugschroeven van hun soepel beleid, de bubbel zal beginnen leeglopen.

These things always come to an end, and it’s very hard to say what the catalyst that will bring it to an end will be. It could be another Covid variant, at the moment I think that is fairly unlikely.

Fed en delta

Er is geen duidelijkheid binnen de Federal Reserve. Sommige officials hebben gezegd dat er serieus gediscussieerd moet worden om de rentetarieven stilaan te verhogen gezien de inflatie. Voorzitter Jerome Powell zei dan weer dat dit allemaal met een korreltje zout genomen moet worden. Met deze uitspraak probeert Jerome Powell de markten te sussen.

De delta variant van COVID-19 zou ook roet in het eten kunnen gooien volgens Roche. In landen zoals Portugal, Rusland, Indonesië en de Filipijnen kampen ze met meer besmettingen door deze variant. Naar verluidt zou deze moeilijker onder controle zijn te krijgen. Hij is wel optimistisch over de verspreiding van de delta variant in ontwikkelde economieën, die zouden geen probleem mogen hebben inzake nieuwe besmettingen.

Bronnen: CNBC

Foto: supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>