De euro is al enkele weken bezig aan een opmars versus de dollar. De milde woorden van Jerome Powell wisten tijdens de afgelopen week de eurosterkte te verstevigen. Ook de tegenvallende Amerikaanse macrocijfers hadden een positieve bijdrage op de EUR/USD koers. En volgens een belangrijke grafiek kan de euro de komende tijd nog meer terrein gaan winnen.

De euro moest tijdens het afgelopen jaar fors terrein inleveren versus de dollar. En dat was voor veel valutabeleggers even wennen, want de euro kende juist een enorm goed 2017. Ook tijdens de eerste maanden van 2019 stond de EUR/USD koers onder druk. Door het gewijzigde monetaire beleid bij de Amerikaanse centrale bank is het koersplaatje echter 180 graden gedraaid. En dat is in het voordeel van de euro.

Deze grafiek voorspelt een forse opleving bij de Euro

Volgens de mannen van Macrobond and Nordea is er op dit moment een duidelijke correlatie waar te nemen tussen de huidige koersbeweging bij de EUR/USD en die van de jaren 1987, 1989, 1995, 1998, 2001 en 2007. En volgends de gemiddelde beursbeweging van al die jaren is de kans groot dat de EUR/USD koers tijdens de komende weken nog verder oploopt. Nog vóór de eerste renteverhoging van de Fed (die in juli verwacht wordt) kan de EUR/USD koers oplopen tot 1,1650 – 1,1700. En de mannen van Macrobond and Nordea houden zelfs rekening met een uitschieter richting de 1,1800 – 1,1900.

Overigens voorspelt deze grafiek wel dat deze koersopleving slechts van korte duur zal zijn. Vanaf oktober zal naar verwachting het koersbeeld weer draaien in het voordeel van de dollar. Tenminste, indien het verleden ook nu weer van toepassing is voor de toekomst.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>