De olieprijs kende opnieuw een dramatische week. Voor de zevende week op rij sloot het ‘zwarte goud’ in het rood de week af. Sinds de top van twee maanden geleden heeft de olieprijs al ruim 35% aan waarde moeten inleveren. Moeten we rekening houden met een verdere daling?

Het probleem binnen de oliemarkt is eigenlijk onveranderd gebleven. Het probleem dat al jaren speelt is namelijk het overaanbod op de oliemarkt. De vraag naar olie is stabiel en de vooruitzichten zien er wat betreft de vraagkant ook bijzonder goed uit. Alleen blijft de aanbodzijde het grote probleem. Steeds meer olielanden drukken het gaspedaal in wat betreft de olieproductie, aangezien het tegen de huidige olieprijs voor deze landen uiterst interessant is om te produceren.

Overaanbod speelt olieprijs parten

Op technisch gebied ziet alles er niet bepaald rooskleurig uit. Zo laat Chris Kimble, van Kimble Charting, weten dat de kans groot is dat de olieprijs opnieuw zal dalen richting de onderkant van het trendkanaal. Dat zou een daling betekenen tot ongeveer $ 39.

Daarnaast is het nog maar de vraag of de olieprijs in de toekomst binnen het 35-jarige stijgende trendkanaal weet te blijven. Sinds het jaar 2008 zijn er immers al drie lagere toppen neergezet en twee lagere bodems. En mocht de komende tijd een nieuwe lagere bodem neergezet worden, dan betekent dat een doorbraak door de steunlijn.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>