De beurs in Hongkong gaat een transformatie ondergaan die mogelijks zeer gunstig kan zijn voor Chinese technologieaandelen. Ze gaan namelijk grote internationale bedrijven toelaten op hun beurs. Dat geldt dus niet alleen voor Chinese aandelen, maar bijvoorbeeld ook Amerikaanse aandelen.  De uitbreiding is in ieder geval goed nieuws omdat beleggers en investeerders nog gemakkelijker kunnen gaan investeren in topbedrijven.

Wie wil groeien, moet uitbreiden. Die boodschap is ook de beurs in Hongkong niet ontgaan. Maandag kondigde men aan dat ze de aanpak gaan wijzigen door grote internationale bedrijven te laten noteren op hun beurs. Dat betekent dat Chinese en Amerikaanse aandelen weldra ook te vinden zullen zijn op de Hang Seng, goed voor de populariteit van de Hongkongse beurs.

Vooral drie specifieke Chinese technologiebedrijven zouden hier van kunnen gaan profiteren, namelijk Alibaba, Xiaomi en Meituan. Aandelen van Alibaba en Xiaomi gingen de dag na de bekendmaking met meer dan 2 procent de hoogte in. Meituan wist 1,65 procent te stijgen. Beleggers zijn klaarblijkelijk opgetogen over de plannen van de Hang Seng.

Betere balans

Waarom is dit nu zo belangrijk? Als deze bedrijven ook noteren op de Hang Seng, zullen ze ook meer voorkomen in beleggingsfondsen die de HSI ‘tracken’. Met andere woorden, de aandelen van Alibaba, Xiaomi en Meituan zullen vaker voorkomen in de aandelenportefeuilles van grote en kleine beleggers en dat maakt deze aandelen nog meer gegeerd op de markten.

We expect bigger representation of internet/technology companies in the index to be long-term positive for Hong Kong equity market to attract more investors and capital.

Morgan Stanley is tevreden met de wijziging omdat de Hang Seng nu ook beter in balans zal zijn. Momenteel bestaat bijna de helft van deze index uit aandelen van financiële dienstverleners. Nu zullen daar dus meer technologiebedrijven aan toegevoegd kunnen worden waardoor de Hang Seng ook beter gediversifieerd zal zijn dan momenteel het geval is.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!