De stieren zijn dit beursjaar goed uit de startblokken gekomen. Aanvankelijk werden de beurzen nog geconfronteerd met een oplaaiende volatiliteit, maar die beweeglijkheid was uiteindelijk van korte duur. Op dit moment noteren de meeste beurzen rond hun recordkoersen. En met name de ‘grote’ aandelen weten goede zaken te doen.

Tijdens het afgelopen jaar gaf een groot deel van de beleggers de voorkeur aan de zogenoemde ‘groeiaandelen’. Dit zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die compleet gericht zijn op groei. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan aandelen als Amazon, Netflix, Tesla en Facebook. De traditionele waarde-aandelen worden als gevolg van deze trend steeds meer uit het oog verloren.

Grotere aandelen staan in de belangstelling van beleggers

Dit jaar zien we tot nu toe een andere bijzondere trend. Zo blijkt uit onderzoek van Bespoke dat tot nu toe met name de grote aandelen goede zaken weten te doen op de beursvloer. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek duidelijk te zien dat hoe groter het aandeel is, hoe beter het rendement ook is. En juist het tegenovergestelde geldt voor de kleine aandelen.

Volgens diverse analisten zie je een dergelijke trend vaak in de eindfase van een Bull Market. Juist als de stier al jaren aan de macht is, zie je vaak in de eindfase een trend waarbij beleggers de voorkeur geven aan de grotere aandelen. En dit wordt met name gedaan vanuit het oogpunt van veiligheid. Uiteraard is het jaar nog pril, maar het is zeker de moeite waard om deze trend in de gaten te houden.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar