Er is op dit moment sprake van een sterk stijgende trend. Deze trend is eigenlijk al sinds de zomer zichtbaar. Als gevolg hiervan hebben steeds meer ‘shorters’ de markt verlaten. En dat heeft grote gevolgen gehad voor de Put/Call Ratio. Die beweegt namelijk op dit moment rond een historisch laag niveau.

Als we het over ‘shorters’ hebben, dan gaat het over beleggers die speculeren op een beursdaling. Op het moment dat de beurskoersen dalen, profiteren zij hiervan. Maar, als de beurzen stijgen worden zij juist geconfronteerd met oplopende verliezen. En daar was de afgelopen maanden sprake van en daardoor hebben heel wat ‘shorters’ noodgedwongen de markt moeten verlaten.

Volgens deze grafiek moeten we rekening houden met een beurscorrectie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat het 21-daagsgemiddelde bij de Put/Call Ratio op een historisch laag niveau noteert. Sinds de start van de meting in het jaar 2003 hebben we een dergelijke lage notering slechts vier keer eerder gezien. Tijdens alle keren werd de S&P 500 index kort daarna geconfronteerd met een correctie. In het jaar 2011 betekende dat zelfs een noemenswaardige correctie.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat beleggers op dit moment maar beter voorzichtig kunnen zijn. Een beurscorrectie lijkt immers op de loer te liggen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)