Donald Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne, van meer dan een jaar geleden, regelmatig weten dat Wall Street volgens hem te hoog stond. Sinds het moment dat Trump is aangesteld als de president van de VS is zijn mening echter met 180 graden gedraaid. Inmiddels Tweet hij zelfs over de geweldige prestaties van Wall Street.

Donald Trump staat er om bekend dat hij graag Tweet. Volgens sommige kenners is dat ook juist het grote probleem van de huidige president van de Verenigde Staten. De Tweets zijn direct afkomstig van de president en worden niet eerst gecontroleerd voordat ze de wereld in worden gestuurd. Ook heeft Trump zijn handen niet kunnen bedwingen om te Tweeten over de beursprestaties van Wall Street.

Trump Tweet regelmatig over Wall Street

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van ADS Securities LDN, zijn enkele Tweets van Trump zichtbaar. Donald Trump Tweet met name over de markten op het moment dat er belangrijke mijlpalen bereikt worden. Zo was hij bijvoorbeeld erg in zijn nopjes toen de Dow Jones de grens van 23.000 punten doorbrak. Dit betekende namelijk de vierde 1.000-punten mijlpaal van dit beursjaar; een unieke prestatie.

Ook blijkt uit de Tweets van de president dat hij de huidige recordrace met name toerekent aan zijn beleidsvoering. Volgens Trump is het optimisme de afgelopen maanden zo erg toegenomen omdat de mensen geloof hebben in zijn politiek.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>