Afgelopen week leek het er sterk op dat de aandelenmarkten in het groen de week zouden gaan eindigen. Toch leverden de Amerikaanse indices tijdens de handelssessie van vrijdag al hun winsten in. En daarbij was een grote rol weggelegd voor Donald Trump.

Tijdens de afgelopen week is duidelijk geworden dat de handelsoorlog tussen China en de VS behoorlijk ernstig te noemen is. Lang leek het er nog op dat beide partijen tot een handelsakkoord zouden gaan komen, maar afgelopen week is duidelijk geworden dat de kans op een akkoord behoorlijk klein is. China sloeg namelijk keihard terug met nieuwe handelssancties en daar was Trump uiteraard niet van gediend.

Donald Trump zorgt met zijn Tweets voor een forse beursdaling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is te zien dat de S&P 500 index aanvankelijk bezig was aan een uitstekende handelsweek. Trump zorgde met zijn Tweets op vrijdag voor een nieuwe beursdaling van bijna 3%. En door deze daling sloot de S&P 500 index voor de vierde week op rij in het rood af.

Trump kondigde vrijdag via Twitter aan dat de importheffingen op Chinese goederen verhoogd zullen worden. En de vraag is nu of de Chinese overheid dit toelaat. Tijdens de afgelopen week is in ieder geval gebleken dat China klaar is met de handelspolitiek van de VS. En dat betekent voor de aandelenmarkten waarschijnlijk weinig goeds…

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>