De eerste 100 dagen van Donald Trump als president van de Verenigde Staten zitten er inmiddels op. Deze 100 dagen lijken voorbij gevlogen te zijn en Trump gaf zelf al aan dat de baan hem toch wat zwaarder viel dan waar hij vooraf op had gerekend. De meeste beleggers zullen uiterst tevreden zijn met de komst van Trump.

Ondanks het feit dat Trump de afgelopen weken wat tegenslagen moest verwerken, wist de Dow Jones index tussen 8 november 2016 en 27 april 2017 met meer dan 14% in waarde te stijgen. En volgens data van Dow Jones Data heeft hij daarmee een nieuw record weten te vestigen (sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog).

Beleggers zijn blij met president Trump

trump-record

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Trump op plaats 6 staat als het gaat om de grootste prijsstijging bij de Dow Jones index tussen de verkiezingsoverwinning en het einde van de 100 officiële dagen als president. Maar, op basis van het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog staat Trump op nummer 1 (gedurende het eerste tijdperk als president).

De zogenoemde ‘Trump-Rally’ werd veroorzaakt door de verkiezingsplannen van Trump. Door middel van belastingverlagingen en hervormingen wil hij er namelijk voor gaan zorgen dat de motor van de Amerikaanse economie aan een nog harder tempo gaat draaien. En uiteraard beamen de beleggers deze plannen.