Als presidentskandidaat beloofde Donald Trump om de federale begroting terug in evenwicht te brengen en de staatsschuld te verlagen. Toen hij als president aantrad, kwam Trump er achter dat die belofte moeilijk waar te maken was. En daardoor drong hij aan om geld te printen om op die manier de staatsschuld te verlagen.

Het nieuw verschenen boek ‘Fear: Trump in the White House’ van journalist Bob Woodward brengt pijnlijke details naar buiten over de onkunde van de president van de Verenigde Staten. Volgens Woodward zei Trump tijdens een discussie over de staatsschuld tegen Gary Cohn, voormalig directeur van de Nationale Economische Raad van het Witte Huis, dat hij gewoon de geldpers moest aanzetten. Op die manier zou volgens Trump de staatsschuld teruggebracht kunnen worden.

Cohn was verbijsterd over het gebrek aan kennis van Trump

Cohn reageerde daar verontwaardigd op en liet Trump weten dat je op die manier het niet voor elkaar krijgt om de staatsschuld te reduceren. Daarnaast benadrukte Cohn dat de Amerikaanse overheid geteisterd wordt door enorme tekorten en dat die er toe doen. “De overheid moet actief in actie komen om de begroting terug in evenwicht te brengen”, aldus de voormalige directeur van de Nationale Economische Raad van het Witte Huis. Volgens Woodward was Cohn verbluft over het gebrek aan basiskennis van Trump.

Uiteraard betitelt Trump dit boek als “scam” met “verzonnen” citaten.