Experts en analisten voelden het aankomen nu Venezuela zijn eigen cryptomunt heeft. De trend van de nationale virtuele munten lijkt van start te zijn gegaan. Ook Turkije speelt met het idee om een eigen nationale cryptomunt op de markt te brengen gezien de populariteit van digitaal geld. Zet je schrap voor de mogelijke komst van de Turkse nationale cryptomunt ‘Turkcoin’.

Na Venezuela, dat al zijn eigen munt heeft, en Iran, dat eerder ook al aangaf een eigen cryptomunt te willen, toont Turkije nu ook interesse in een eigen nationale cryptomunt. Volgens enkele bronnen zijn de huidige regerende partij (AKP) en de nationalistische partij (MHP) grote voorstanders om Turkije een eigen digitale munt te geven. Een nieuwe trend lijkt geboren te zijn.

Turkcoin

Het is een verrassend bericht vermits de Turkse religieuze autoriteiten eerder zeiden dat Bitcoin en andere cryptomunten indruisen tegen de principes van hun geloof. Voormalig minister van Industrie, Ahmet Kenan, schreef een uitgebreid rapport waarin hij voorstelt om de ‘Turkcoin’ toch te lanceren.

Kenan is ervan overtuigd dat het geen zin heeft om de strijd aan te gaan tegen deze nieuwe digitale financiële revolutie. Cryptomunten kunnen niet langer genegeerd worden. Hij vindt wel dat de nodige regels toegepast moeten worden om illegale praktijken tegen te kunnen gaan.

In zijn rapport benadrukt hij dat de huidige vraag naar cryptomunten gigantisch is en dan er ondertussen veel landen zijn die ze toelaten. Hij is ook voorstander om een, door de staat gecontroleerde, ‘Bitcoin beurs’ op te richten zodat legaal handelen mogelijk wordt in Turkije.

Hoewel dit slechts een voorstel is van Kenan, lijkt de kans groot te zijn dat het effectief uitgevoerd zal worden. De Turkse viceminister-president , Mehmet Simsek, heeft reeds laten weten dat de regering bezig is met voorbereidingen te treffen om de nationale cryptomunt ‘Turkcoin’ te ontwikkelen.

Bronnen: Crypto-lines, Cryptoinvest

Foto: Pxhere