Twitter kwam vrijdag met een zeer positief rapport op de proppen. Niet dat het rapport onverwachts kwam, het resultaat daarentegen wel. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar boekte de sociaalnetwerksite een winst van maar liefst 91 miljoen dollar. Het verrast hiermee vriend en vijand, zeker omdat de voorgaande kwartalen alles behalve goed waren.

De timing van het rapport was zeker niet toevallig, de goede resultaten werden enkele uren voorbeurs gepubliceerd. Het aandeel sloot de handelsdag af met een stijging van 4,41 procent, beleggers en investeerders zijn overduidelijk tevreden met de prestaties van het vierde kwartaal.

Dat de resultaten beter gingen zijn dan het derde kwartaal, daar was geen twijfel over mogelijk volgens analisten. Twitter kon het nettoverlies tijdens dat kwartaal namelijk met 79 procent terugdringen tot 21 miljoen dollar. Daarmee werd duidelijk dat het bedrijf terug op het juiste spoor zit. Een sprong naar een nettowinst van 91 miljoen dollar, dat hadden ze echter niet verwacht.

Advertenties

Niet alleen het nettoresultaat ziet er uitstekend uit, ook de EBITDA en de omzet zijn gestegen. Het goede rapport is voornamelijk te danken aan de inkomstenstroom uit advertenties. Meer dan 80 procent van de inkomsten komt hier uit voort. Twitter heeft de afgelopen maanden werk gemaakt van samenwerkingen met verschillende sportorganisaties. Hierdoor worden er wedstrijden live uitgezonden om zo hun gebruikers langer op de site te houden.

En hoe meer tijd ze spenderen op Twitter, hoe meer reclame ze onder hun neus geduwd krijgen. Op deze manier wist het bedrijf de inkomsten uit advertenties tot een nieuw hoogtepunt te brengen. Het aandeel is sinds augustus aan een opwaartse klim bezig en noteert nu bijna dubbel zo hoog als toen.

Bronnen: FD, Knack, De Tijd

Foto: Pxhere

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger