Niet alle bedrijven en financiële instellingen ondervinden COVID-19 als een negatieve ervaring. Zakenbank UBS profiteert van de onzekerheid en angst op de financiële markten en rapporteert een stijging van de nettowinst met 40 procent tijdens het eerste kwartaal. De grote handelsvolumes op de aandelenmarkten zorgen namelijk voor meer inkomsten.

COVID-19 is dan toch niet slecht voor ieder bedrijf, het Zwitserse UBS rapporteerde dinsdag dat ze tijdens het eerste kwartaal 40 procent meer nettowinst hebben gedraaid door de verhoogde handelsvolumes op de financiële markten. Het coronavirus zaait twijfel en angst op de markten waardoor beleggers en investeerders meer handelen, voornamelijk verkooporders.

We saw a huge pick up in client engagement, despite the logistical challenges. We see that clients are more and more looking for advice.

Sergio Ermotti, CEO van UBS, bevestigt dat de turbulentie op de markten ervoor heeft gezorgd dat de zakenbank hun hoogste operationele piek ooit heeft bereikt tijdens het eerste kwartaal. De EBITDA tijdens Q1 bedroeg 709 miljoen dollar komende van 207 miljoen dollar tijdens Q4 vorig jaar, een ontzettend grote sprong met andere woorden.

Vooruitzichten

UBS benadrukt dat COVID-19 de wereldeconomie heeft ontwricht en dat de vooruitzichten drastisch door elkaar zijn geschud, in de negatieve zin. Door de lockdowns zijn er veel bedrijven die de deuren hebben gesloten waardoor het werklozenleger fors is toegenomen.

It is very difficult to make predictions about any quarters going forward but January, February and March were all profitable months.

De zakenbank gaat echter wel hun dividend voor de laatste zes maanden van 2019 schorsen. Ermotti zei ook dat het ook te vroeg is om duidelijkheid te geven over de dividenduitkering van dit jaar. Het aandeel van UBS is de afgelopen 12 maanden met 30 procent gekelderd.

Bronnen: CNBC

Foto: Martin Abegglen – Flickr – CC BY-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>