Het coronavirus heeft zich binnen enkele weken weten om te vormen tot een coronacrisis. In steeds meer landen worden de economische gevolgen van dit dodelijke virus zichtbaar. Daarnaast is de kans groot dat de economie het ook nog lastig zal hebben als het virus verslagen is. Analisten stellen inmiddels hun winstverwachtingen fors naar beneden toe bij.

Het coronavirus slaat nog steeds hard om zich heen. Inmiddels zijn meer dan 200.000 mensen bezweken aan het dodelijke virus. In werkelijkheid ligt dit cijfer naar alle waarschijnlijkheid nog veel hoger. Toch begint langzaam maar zeker de economische discussie grimmiger te worden. De maatregelen die de overheden hebben genomen zijn namelijk funest voor de economie. In de VS hebben al miljoenen Amerikanen hun baan verloren als gevolg van het coronavirus.

De huidige winstprognoses lijken nog te optimistisch te zijn

Intussen stellen ook de analisten hun winstverwachtingen naar beneden toe bij. Sterker nog: zo’n forse winstbijstelling hebben we nog nooit eerder in een dusdanig kort tijdsbestek gezien. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FactSet en UBS, is de verwachte winstprognose in beeld gebracht. De gemiddelde analist rekent bij de S&P 500 index op een winst per aandeel van $ 150. Toch is het nog maar de vraag of dat doel daadwerkelijk behaald gaat worden. Een winstdaling van 15% lijkt namelijk iets te optimistisch te zijn. Steeds meer analisten houden namelijk rekening met een winstdaling van rond de 30%.

Worden de winstprognoses de komende weken nog verder naar beneden toe bijgesteld?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)