De Zwitserse zakenbank UBS heeft sterk gepresteerd tijdens het derde kwartaal en wist met een winst van 2,3 miljard dollar de voorspellingen van de analisten te overtreffen. Die dachten eerder aan een winst 1,57 miljard dollar. Ten opzichte van een jaar geleden boekten ze 9 procent meer winst, goed voor het beste kwartaal van de afgelopen zes jaar.

2,3 miljard dollar winst in de periode juli-augustus-september. De Zwitserse zakenbank UBS deed het duidelijk goed tijdens het derde kwartaal, zelfs beter dan analisten hadden voorspeld. Tijdens het tweede kwartaal bedroeg de winst 2 miljard dollar. Analisten voorspelden dat UBS tijdens het derde kwartaal ‘slechts’ 1,57 miljard dollar winst zou generen. Met andere woorden, de bank heeft de verwachtingen sterk overtroffen.

UBS boekte ook 9 procent meer winst dan dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt van het afgelopen kwartaal het beste kwartaal van de afgelopen 6 jaar. CEO Ralph Hamers benadrukt dat er een positief momentum is op de markten. Hun klantenbestand breidt uit omdat veel mensen op zoek zijn naar andere manieren om hun kapitaal te laten renderen.

There is continued momentum in the markets. We are getting more clients, clients are looking for alternative investments — we have been able to support them through the ecosystem of opportunities.

Wealth Management

Het is vooral hun ‘wealth management’ divisie dat voor de sterke resultaten zorgt. Volgens Hamers zullen de activiteiten binnen deze divisie gaan toenemen de komende maanden, vooral naar het einde van dit jaar toe. Investeerders en beleggers zijn nog altijd op zoek naar extra rendement op de financiële markten en daar plukt UBS de vruchten van.

Wat crypto betreft, daar wil UBS liever nog geen producten voor aanbieden. Hamers is van mening dat digitale munten nog te risicovol zijn en de onzekerheid omtrent regels en procedures veel twijfel zaaien. Hij denkt ook dat veel beleggers en investeerders geen verstand hebben van crypto, daarom dat ze voorlopig aan de zijlijn blijven staan.

Bronnen: Silvia Amaro – CNBC

Foto: Martin AbegglenFlickrCC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>