Coinbase is een van ’s werelds grootste en meest populaire platformen om cryptomunten te verhandelen. Tot op heden kan je er slechts 5 cryptomunten verhandelen. De markt zit al lang te wachten op een uitbreiding van het aanbod. En daar kan binnenkort verandering in komen.

Coinbase kondigde aan dat ze een online formulier gaan lanceren waar bedrijven een aanvraag kunnen indienen voor de listing van hun cryptomunt. Wanneer de cryptomunt aan alle voorwaarden voldoet, kan Coinbase de cryptomunt opnemen in zijn aanbod.

Dit is een groot verschil met de werking vandaag. Tot op heden besliste Coinbase zelf welke cryptomunten er op het platform verhandeld konden worden. Belangrijk detail is wel dat Coinbase zijn aanbod gaat evalueren op juridische grond. Dat wil zeggen dat niet iedere cryptomunt in elk land beschikbaar zal zijn.

Je zou dit kunnen vergelijken met de films en series op Netflix. Daarvan is het aanbod ook niet hetzelfde in verschillende landen. Grote bedrijven als Ford, Apple of Google hanteren ook verschillende juridische voorwaarden over heel de wereld.

Antwoord op regulering?

Maar voor de cryptomarkt is dit redelijk uniek. Het kan een antwoord zijn op de regulering van cryptomunten, al is het wel een omslachtige en dure procedure.

Coinbase bevestigde ook dat ze momenteel 3 cryptomunten bekijken om op te nemen in hun globaal aanbod, zonder voorafgaande aanvraag van de ontwikkelaars zelf. Het gaat hier over Ada, Stellar Lumens en Zcash.

Bedrijven die een aanvraag indienen, moeten daar wel een fee voor betalen. Op die manier wil Coinbase een zondvloed van slechte cryptomunten vermijden. Er zal ook een kost zijn aan het noteren op Coinbase. Dit moet de due dilligence kosten van het bedrijf dekken voor de juridische diversificatie.

Coinbase zal 3 criteria hanteren waaraan de cryptomunt aan moet voldoen om toegelaten te worden:

-1. Is het juridisch in orde

-2. Is het technisch veilig en innovatief

-3. Is het iets wat de klanten willen

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)