De vraag waar beleggers en investeerders graag een antwoord op willen. Wat moet je doen met je aandelen als Trump of Biden wint? Volgens experten is er weinig dat je kan doen en voor de meeste beleggers is het gewoon beter om niets te ondernemen. Vooral omdat investeringen op lange termijn niet worden beïnvloed door Trump of Biden in het Witte Huis.

De vraag van één miljoen, moet je je investeringsgedrag aanpassen bij een overwinning van Trump of Biden? Experten zijn heel duidelijk en beweren dat je best gewoon niets veranderd aan je investeringsgedrag. Nicholas Scheibner, financieel planner bij Baron Financial Group, benadrukt dat de uitslag voor de gemiddelde beleggers helemaal geen invloed heeft.

For the average investor, if you have a long-term investment outlook, the election should not be effecting your overall strategy.

Dat komt omdat, hoewel de verkiezingsuitslag een grote impact zal hebben op de wereld en de relatie tussen de Verenigde Staten en andere landen, het onmogelijk is om te zeggen welke gevolgen de uitslag zal hebben voor de aandelenmarkten. Ook Alex Doll, voorzitter van Anfield Wealth Management, benadrukt dat de beurzen op dit vlak compleet onvoorspelbaar zijn.

Conventional wisdom would seem to imply that Republicans would be more business friendly, which would be beneficial for stocks.

Lange termijn

Eender wie aan de macht komt, een Republikein of Democraat, het rendement op de S&P 500 is sinds 1933 jaarlijks gemiddeld 6 tot 7 procent geweest, aldus Doll. Daarom dat zijn investeringsfirma niet van strategie zal veranderen ongeacht de verkiezingsuitslag. Hij zei ook dat lange termijnbeleggers altijd winnaar zijn als ze gewoon hun posities vasthouden.

Volgens een analyse van Charles Schwab blijkt het volgende: Wie vanaf 1900 tienduizend dollar zou geïnvesteerd hebben tijdens de termijnen van een Republikeinse president, zou vandaag 100.000 dollar rendement hebben. Wie enkel tijdens de termijnen van een Democratisch president geïnvesteerd zou hebben, zou je vandaag 430.000 dollar rendement hebben. Iemand die zijn 10.000 dollar gewoon zou hebben laten staan, zou 4 miljoen dollar vergaard hebben.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector.com

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>