Tot verbazing van velen weet de Amerikaanse economie zich op dit moment nog dapper staande te houden. De handelsoorlog heeft voorlopig nog weinig effect gehad op de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Toch is de kans groot dat de groei van het Amerikaanse BBP binnenkort stilvalt. En dat kan grote gevolgen gaan hebben voor de machtspositie van Donald Trump.

Tijdens de afgelopen maanden zijn er negatieve cijfers verschenen over de Chicago Fed National Activity Index. De Chicago Fed National Activity Index is een maandelijkse index ontworpen om de algehele economische activiteit en de daarmee samenhangende inflatoire druk te meten. De gegevens voor deze index worden afgeleid uit productie en inkomen, werkgelegenheid, werkloosheid, persoonlijke consumptie en huisvesting. En sinds medio 2018 is er al sprake van een dalende trend bij de Chicago Fed National Activity Index.

Trump zal een groeivertraging willen voorkomen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Refinitiv, is te zien dat de Chicago Fed National Activity Index normaliter gemiddeld drie maanden voorloopt op de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product. En indien die correlatie ook de komende tijd blijft voortbestaan, dan zou dat betekenen dat de groei van het Amerikaanse BBP later dit jaar stilvalt.

En voor Trump kan dat grote gevolgen gaan hebben, want volgend jaar staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma. En Trump zal er alles aan willen doen om een groeivertraging te voorkomen. De vraag is alleen of hem dat ook gaat lukken.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.