CoinShares, opgericht door voormalige JPMorgan Chase trader Daniel Masters, lanceert een exchange-traded note (ETN) voor ether, de cryptomunt van het Ethereum netwerk. Deze ETN zal te koop zijn op Nasdaq Stockholm en geeft een 99% correlatie met de prijs van Ethereum op de cryptobeurzen.

Een ETN is gelijkaardig aan een ETF. Maar waarbij een ETF vaak gaat om een korf van activa die een index volgen, gaat het bij een ETN meestal over een enkel onderliggend product. In dit geval dus de cryptomunt van Ethereum, Ether.

Masters, die ook al een Bitcoin-ETN heeft, zei aan CoinDesk dat beide cryptomunten op hun eigen manier de wereld zullen veranderen.

“Bitcoin disrupts the functions of analog money and analog gold, and ether disrupts the function of the stock markets and the process of forming capital.”

Volgens CoinShares gebruikt de Ether-ETN geen hefbomen. Maar afhankelijk van de broker die je gebruikt, kan je wel hefbomen toepassen op de ETN. Dit zijn mogelijkheden die op een cryptobeurs momenteel nog niet mogelijk zijn.

Om juridische redenen zal de ETN enkel in Europa worden gepromoot en noteert ze op de Nasdaq beurs van Stockholm. De onderliggende activa in de ETN moeten voor 99% de koers van Ethereum bij een gemiddelde cryptobroker volgen, aldus Daniel Masters.

Kijk hier hoe je Ethereum kan kopen in België en Nederland >>

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Kunnen Bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten nóg eens 2.000% stijgen?

Wees er als eerste bij. Mis deze nieuwe trend niet, want we zijn wel degelijke getuige van een nieuwe activaklasse in de maak. Vandaag cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum of Dash kopen, betekent de grote massa voor zijn. Er ligt een oceaan aan potentieel, want de grote kapitaalinstroom voor dit segment moet nog goed op gang komen. Wat we nu zien, is nog maar het begin.

LEES HIER MEER over beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten