Het is vandaag de laatste dag voor bedrijven om aangepaste registratieverklaringen in te dienen voor spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s). VanEck heeft al een aangepaste S-1 registratieverklaring ingediend, met minimale wijzigingen zoals details over bewaring. Andere grote spelers zoals BlackRock, Fidelity en Grayscale volgden later op de dag met hun eigen updates.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum:

Goedkeuring en implementatie van Ethereum ETF’s

De Securities and Exchange Commission (SEC) keurde eerder al 19b-4 formulieren goed voor acht spot Ethereum ETF’s op 23 mei. Echter, om te kunnen beginnen met handelen moeten de bedrijven nu eerst hun S-1 verklaringen effectief laten worden, wat een tweestaps proces inhoudt.

Eric Balchunas, senior ETF-analist, gaf aan:

De eerste S-1 is vandaag binnengekomen van VanEck. Ze hebben al hun kosten betaald, dus er is niet veel te zien hier, ze leggen gewoon de bal terug bij de SEC.

VanEck lanceert zijn spot Ethereum ETF zonder kosten. BlackRock en andere uitgevers hebben hun kosten nog niet vastgesteld, omdat dit momenteel niet vereist is volgens de SEC-regels.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft vertrouwen in het proces, zoals hij uitlegde in een recent interview met Bloomberg:

Het is echt aan de vermogensbeheerders om volledige openbaarmakingen te doen, zodat die registratieverklaringen effectief kunnen worden.

 

Bron: The Block
Foto: iStock