De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jingping besloten zaterdag tijdens de G20-top in Japan om weer verder te gaan met gesprekken in de handelsoorlog. Er zullen dan ook geen nieuwe importtarieven gelden.

President Donald Trump schreef op twitter dat de relatie met China goed blijft:

Ik had een geweldige ontmoeting met president Xi van China [zaterdag], veel beter dan verwacht. We hebben de onderhandelingen weer opgestart met China, want onze relatie met hen blijft erg goed.

De markten reageren opgelucht op de uitkomst van de meeting. Europese beurzen zijn maandag hoger van start gegaan. In Amerika duiden de futures op een hogere opening.

Huawei weer legitiem in Verenigde Staten

Iets meer dan een maand geleden laaide de gemoederen nog hoog op in het handelsconflict. Toen besloot het Witte Huis bijvoorbeeld om de samenwerking met de Chinese techfirma Huawei te verbieden. Alleen na de meeting van dit weekend is deze maatregel teruggedraaid. Amerikaanse bedrijven zullen weer zaken mogen doen met het Chinese techbedrijf.

Daarnaast zullen Chinese studenten weer eerlijke toegang tot een Amerikaans visum krijgen.

China gaf aan de andere kant ook toe aan de Verenigde Staten. Zo zal het land meer goederen van Amerikaanse boeren kopen.

Er stond veel op het spel

Dat markten opgelucht reageren, is begrijpelijk. Er stond namelijk veel op het spel van het gesprek tussen de twee wereldleiders. Volgens verschillende analisten zou het gesprek, dat 80 minuten heeft geduurd volgens Chinese media, het verloop van de financiële markten voor 2019 bepalen.

Zo zouden nog meer tarieven de wereldeconomie zelfs in een recessie terecht kunnen brengen. Toch schatte de meerderheid van de markt de huidige overeenkomst goed in.

Bron: CNBC

Foto: iStock

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!