Het kantoor van de U.S. Trade Representative (USTR) heeft maandag een voorstel ingediend voor extra importtarieven op Chinese goederen. Het kantoor wil een extra 300 miljard dollar aan Chinese goederen gaan belasten.

President Trump stelde onlangs dat hij twijfelde om nog extra goederen te belasten, maar nu lijkt de knoop door te zijn gehakt.

De USTR stelt een potentiƫle heffing van maximaal 25 procent voor. Als de deze tarieven door gaan, zal de Verenigde Staten vrijwel alle mogelijke Chinese goederen belasten. Alleen geneesmiddelen, medische goederen, mineralen en zeldzame grondstoffen zullen niet worden belast.

Op zijn vroegst op 24 juni

De nieuwe tarieven zullen op zijn vroegst op 24 juni ingaan. Het Amerikaanse kantoor van de handel zal op 17 juni een hoorzitting geven, waarna er een week kritiek kan worden gegeven. Daarna, op 24 juni, kunnen de extra tarieven van kracht gaan.

Op maandag leden de Amerikaanse aandelenbeurzen grote verliezen. Dat was naar aanleiding van de door China ingevoerde tarieven. China zal vanaf 1 juni 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen belasten.

Maar volgens president Trump zijn de nieuwe tarieven van Chinese kant juist goed voor de Verenigde Staten. Zo stelde hij dat de tarieven vanuit China de Verenigde Staten in een geweldige positie zetten. Volgens Trump betekent dit een “zeer positieve stap” voor de lopende gesprekken.

‘China had een geweldige deal’

Trump zei onlangs dat China al een geweldige deal had liggen. Maar de tweede grootste economie ter wereld zou zich hebben teruggetrokken uit de handelsbesprekingen. Trump twitterde maandag dat China zichzelf heel veel pijn zal doen, als het geen deal zal maken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>