De wereldwijde aandelenmarkten kenden een fantastische beursstart. Tijdens het eerste kwartaal wisten de meeste indices flink in waarde te stijgen. Toch zijn er tijdens de afgelopen handelsweken wat scheurtjes ontstaan in het koersbeeld. En mogelijk moeten we ons zelfs gaan opmaken voor meer beursonheil.

De financiële markten zijn op dit moment in de greep van de handelsspanningen in de wereld. Trump en Xi Jinping zijn het niet eens geworden over een handelsakkoord en als reactie daarop hebben beide partijen weer naar het handelswapen gegrepen. Zo zijn er al diverse importtarieven opgelegd op Chinese en Amerikaanse producten.

Draait Wall Street definitief van richting?

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde via Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de huidige beurszwakte op een wel heel ongunstig moment komt. De S&P 500 index wist immers recent de oude steunlijn te testen (die afgelopen december doorbroken werd) en sindsdien is er een correctie van start gegaan. Met andere woorden fungeert de oude steunlijn nu als nieuwe weerstand. En dat is volgens de wetten van de technische analyse een bijzonder belangrijk waarschuwingssignaal.

Tevens laat Kimble weten dat de S&P 500 index recent ook geconfronteerd werd met het 261,8%-Fibonacciniveau. Daarnaast laat de spanningsmeter, de RSI-indicator, nog steeds een dalende trend zien. Alle middelen lijken dus aanwezig te zijn voor een verdere beursdaling.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)